Presentació del llibre 150 anys del Coro

L'ATENEU BARCELONÈS VA ACOLLIR LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DELS 150 ANYS DE LA CORAL EL PENEDÈS.
Presentació del llibre 150 anys de la Societat Coral el Penedès
Rius i Rius ha col·laborat en el patrocini de l'edició d'aquestes obres, i ho ha fet gairebé al dictat de la filosofia de l'empresa. Estem parlant del compromís de R&R en fomentar i a participar en iniciatives de persones, institucions i empreses que relacionen transversalment l'entorn vitivinícola amb els diversos vessants històric, cultural, econòmic, literari, formatiu, social o agrícola...i més encara en el cas que ens ocupa en el que hi ha una profunda empremta vilafranquina i penedesenca.

En un acte anomenat “De Milà i Fontanals a Vidal i Valenciano”, la sala Sagarra de l'Ateneu Barcelonès va acollir el passat 22 de novembre l'acte de presentació del volum commemoratiu dels 150 anys de la Societat Coral El Penedès. La celebració va comptar amb l'assistència del regidor de cultura de l'Ajuntament de Vilafranca i va servir igualment per a commemorar el centenari de la inauguració del monument a Milà i Fonatanals a la Rambla de Vilafranca, un motiu que va determinar la projecció a l'inici de l'acte del documental sobre aquest conjunt monumental realitzat per Penedès Televisió.


En iniciar l'acte Joan Solé Bordes, un dels autors del llibre, va presentar l'edició del volum del simposi Milà i Fontanals celebrat el passat 2010 i va relacionar Eduard Vidal i Valenciano, fundador del “Coro”, amb Milà, del que n'era deixeble, tot i que Manuel Milà mantenia una posició molt conservadora mentre que Vidal es va situar en la línia liberal, republicana i de la maçoneria del seu mestre Josep Anselm Clavé. Tot seguit Ramon Arnabat i Joan Cuscó, també autors del volum dedicat als 150 anys del “Coro”, van comentar diversos aspectes d'aquesta edició que, a la vegada, complementa l'exposició històrica i documental sobre la societat coral vilafranquina que properament es presentarà a Vilafranca.


Com a president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat va voler manifestar l'agraïment específic a totes les entitats i organismes que ho han fet possible, des de l'Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, el Vinseum, la Diputació de Barcelona i la Federació de Cors de Clavé, fins a les empreses Rius i Rius assessors i Gràfiques Voisin Mateu que hi han ofert el seu mecenatge, en el cas de la primera d'aquestes també en el llibre del simposi Milà i Fontanals.


Tot seguit en nom del “Coro” el seu president, Àngel Escolà, va agrair a totes les entitats i institucions la possibilitat de tirar endavant aquesta celebració, el volum d'estudis que ara es presentava i l'exposició que la que complementarà. Va prendre igualment la paraula Josep Cruells, president de la Federació de Cors de Clavé de Catalunya qui va remarcar la importància de l'acte i el valor i pes cultural que el cant coral claverià manté en la societat catalana on hi ha més de mil grups corals. En nom de l'empresa Rius i Rius assessors que hi ha ofert el seu mecenatge, Miquel Rius va recordar la trajectòria de compromís de la seva empresa amb el país i específicament amb el món vitivinícola i va manifestar la seva satisfacció d'haver pogut col·laborar a fer possible l'edició. Va cloure l'acte el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi tot agraint l'esforç de tots els que han fet possible aquests estudis, les edicions corresponents i la propera exposició, mostra tot plegat de la vitalitat cultural de les comarques catalanes i específicament del Penedès i va anunciar la presència de Vilafranca el 2014 amb una mostra específica a Barcelona, prolegomen del que serà la capitalitat cultural vilafranquina i penedesenca el 2015. L'acte es va cloure amb la interpretació de diverses peces a càrrec dels components de la Societat Coral El Penedès.

Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS