Noves declaracions obligatòries pel sector vitivinícola

Amb la present nota informativa intentarem donar resposta, de forma resumida i senzilla al major número de consultes que ens han estat formulades.  Estem en disposició d'atendre les que se'ns puguin anar formulant que són pregats de dirigir, per escrit, a la consultora habitual que cada empresa té assignada per part de R&R.

Com dèiem en la nostra anterior nota sobre el tema, des de R&R ja fa temps (des que vam poder disposar del primer esborrany del RD que s'ha acabat publicant) que ens venim preparant per donar compliment aquestes noves obligacions amb els nostres aplicatius informàtics.  El fet d'haver pogut participar en les negociacions que la comissió representativa del sector ha anat treballant amb el MAGRAMA, ens ha permès i facilitat la posta a punt per atendre, amb garanties, aquestes noves obligacions dels operadors vers l'Administració.

  • Finalitat d'aquestes noves declaracions: Com estableix el RD 739/2015, publicat en el BOE del passat 01.08.2015 amb aquestes declaracions obligatòries, s'implanta un nou Sistema d'Informació de Mercats del Sector Vitivinícola (INFOVI) per tal de dotar d'una major transparència al Sector i així poder disposar (l'Administració) de millor informació de l'evolució del mercat i, en el seu cas, poder prendre les mesures correctores que s'estimin pertinents.
  • Subjectes obligats: Tots els productors i magatzemistes, llevat dels que produeixin menys de 1.000 Hl de vi i most.  El control d'aquestes noves declaracions ha estat confiat pel MAGRAMA a un organisme denominat AICA (Agencia de Información y Control Alimentario).
  • Terminis de presentació: Mensualment, com a màxim el dia 19 de cada mes les declaracions han d'estar presentades. Els productors de menys de 1.000 Hl de vi o most, enlloc de les declaracions mensuals, n'hauran de presentar tres a l'any: els mesos de desembre, abril i agost.
  •  Requisits per a la presentació: Disposar de les claus d'accés, a facilitar pel MAGRAMA, per tal de poder utilitzar el programa on-line disposat a l'efecte (www.aica.gob.es).  Tots els operadors, per centre de treball, hauran d'estar inscrits en el denominat REOVI (Registro General de Operadores del Sector Vitivinícola). La inscripció inicial s'efectuarà “d'ofici” per part dels Registres d'Indústries Agràries de les Comunitats Autònomes.  Preguem als operadors que tan bon punt rebin aquesta Clau d'accés, tinguin a bé comunicar-nos-ho.

Així, doncs, tots aquells operadors que ja ens tenen confiada la tasca d'elaboració dels diversos registres i declaracions davant d'Agricultura, podem considerar que tenen coberta aquesta contingència.  Aquestes declaracions han de reflectir el tancament dels llibres registre de cada mes.  Demanem, doncs, la màxima col•laboració dels operadors per a poder donar el degut compliment en forma i temps.  Tot i el considerable increment de feina que això ens ha representat estem estudiant fórmules, adaptades a cada cas, per tal que la repercussió econòmica dels nostres serveis pugui resultar mínima.
 

 


0 Comentaris
FacebookTwitter

Deixa el teu comentari

Warning: imagettfbbox(): Could not find/open font in /var/www/vhosts/riusirius.com/httpdocs/classes_ad3/forms/form_captcha.class.php on line 151

Warning: imagettftext(): Could not find/open font in /var/www/vhosts/riusirius.com/httpdocs/classes_ad3/forms/form_captcha.class.php on line 159
(mida max. 1000 KB)

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Consultoria vitivinícola integral Rius&Rius es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS