NOTA INFORMATIVA GENER 2013

MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT D'IMPOSTOS ESPECIALS


Reprenent les informacions que vam avançar puntualment en el seu moment en relació a la modificació dels IIEE (Reial Decret 1715/2012, en vigor des de l'1/01/2013) i donada la seva importància i transcendència, caldria remarcar els següents punts:


1. Substitució document DAA500 en paper, pel e-DA, electrònic


L'extensió del document (EMCS) d'acompanyament electrònic a tota la circulació nacional. Obligatòriament a partir del proper 1 de juliol . L'e-DA es pot complimentar mitjançant:


a. A través de la pàgina web del sistema emcs: www.emcs.es (es requereix certificat de signatura electrònica pròpia reconeguda per l'AEAT o a través d'entitats col·laboradores com Rius&Rius).


b. Utilitzant programes d'ajuda creats per empreses col·laboradores de l'AEAT. Des de Rius&Rius podem facilitar-los aquesta eina informàtica.


2. Adaptació dels registres comptables a una versió informatitzada


La necessitat d'adaptar els registres comptables (entrades, sortides i productes en curs) a una versió informatitzada d'acord amb la normativa dels IIEE que, a la vegada, inclogui la presentació telemàtica de les corresponents declaracions periòdiques. Per aquesta adaptació (per aquells cellers o caves que, fins el moment, no la tinguin formalment reconeguda o aprovada per la corresponent Oficina Gestora) es fixa un termini de sis mesos a partir de l'entrada en vigor del Decret (abans, doncs, de l'1/7/2013 ).


Aquelles empreses que encara optin per portar de forma manual aquests registres comptables, disposaran d'un termini de 6 mesos , per presentar els llibres a l'Oficina Gestora corresponent per tal d'habilitar-los. Per tant, els llibres s'han de portar, prèviament, a habilitar (art. 50). Així mateix, en el mes següent a la finalització dels terminis de liquidació hauran de portar els llibres a diligenciar a l'Oficina Gestora . (Mensualment o trimestral segons volum de negoci).


3. INFOVIT.NET una eina de gran utilitat per a la resolució dels temes apuntats.


Aquesta aplicació informàtica, desenvolupada per R&R (reconeguda per ACC1O per la seva aportació en I+D) a la qual, recentment també hi hem incorporat un mòdul pel registre i control de la traçabilitat , permet, amb una única entrada de dades, donar compliment de forma àgil, rigorosa i eficaç, a les obligacions derivades dels Registres d'Agricultura i dels Llibres Registre dels IIEE, així com la confecció dels EMCS i les diferents Declaracions (via telemàtica) que comporten.


Als efectes comptables davant les AEAT, INFOVIT.NET gaudeix del reconeixement i aprovació (informàticament i telemàtica) de les administracions de Catalunya, Balears, Aragó, Castella i Lleó i La Rioja. De fet s'ha convertit en un dels estendards de la nostra consultoria. Ens plau adjuntar la nota de premsa “Rius&Rius referma el lideratge en aplicacions al sector del vi” de la què se n'han fet ressò diversos mitjans informatius d'abast estatal.

Poden descarregar una “demo” de l'INFOVIT.NET en aquest enllaç.


Més de 400 empreses i/o grups empresarials amb els que venim col·laborant, a tot el territori de l'estat, confien en nosaltres per la gestió del seu dia a dia davant les diferents Administracions. La nostra experiència, dilatadíssima vocació de servei, trajectòria professional i constant cerca de l'exel·lència, ens avalen.


Restem, doncs, a la seva disposició per atendre qualsevol detall o informació que, en relació al tema tractat, pogués ser del seu interès.

Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS