Lliurament del XIè Premi d'Enologia

L'onzena edició del premi d'Enologia “Jaume Ciurana”, per primera vegada concedit “ex aequo”, per a Sandra Fragoso (Madrid)
i Slavina Stefanova (Màlaga)
Presidència d’honor de l’acte de lliurament del XIè Premi Jaume Ciurana
Presidència d’honor de l’acte de lliurament del XIè Premi Jaume Ciurana
De forma extraordinària ostentà la presidència d'honor de l'acte Mª Dolors Llevadot , vídua de Jaume Ciurana. El jurat ha volgut així honorar la memòria de l'insigne enòleg i primer director de l'INCAVI, en el 25è aniversari del seu traspàs.

La concessió "ex aequo" d'aquesta XIena edició deixa palès, una vegada més, la dimensió i nivell de reconeixement que gaudeix en tot el sector vitivinícola la Facultat d'Enologia tarragonina que acull a les seves aules alumnes procedents de totes les Comunitats Autònomes de l'Estat. No és casual que l'índex d'inserció laboral dels llicenciats en la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili és dels més alts de la comunitat universitària.

Els membres del Jurat van constatar l'alt nivell de tots els participants en aquesta convocatòria del Premi “Jaume Ciurana”, que va dirigida als alumnes que han finalitzat els estudis en la Llicenciatura d'Enologia, i s'atorga a partir de tres criteris: l'expedient acadèmic universitari ponderat (50%), el currículum vitae dels candidats (30%), i un informe confidencial (20%) elaborat per la Comissió de l'Ensenyament d'Enologia de la pròpia Facultat. Més que mai, el jurat va constatar el grau de preparació dels participants, motiu pel qual va haver d'aplicar mesures d'avaluació ponderades que permetessin proclamar la guanyadora de la manera més ajustada fins el punt que, davant l'empat tècnic que es donà, s'acordà, per unanimitat i de forma extraordinària (no s'havia produït en cap de les anteriors edicions de la convocatòria), concedir-lo "ex aequo".

El jurat estava format per Mª Dolors Llevadot i Roig (vídua de Jaume Ciurana i Galceran) com a presidenta d'honor; Albert Bordons, doctor i degà de la Facultat d'Enologia; Jordi Farré, cap del departament d'estudis de comunicació de la URV; Josep Anton Llaquet, president de l'Associació Catalana d'Enòlegs; i Santi Rius, gerent de Rius&Rius Assessors, patrocinador del premi dotat en 3000 €; va actuar com a secretària la Dra. Mireia Giralt.

L'acte de lliurament va cloure amb una conferència magistral que amb el títol “In vino veritas” va desenvolupar en Manuel Colmenero, expert en enoturisme.

Abans d'acabar, cal felicitar els protagonistes del Premi: Sandra Fragoso i Slavina Stefavova , com a guanyadores; la Universitat tarragonina per la implicació en la convocatòria i organització; i a Rius&Rius Assessors que, com a empresa referent en el sector, contribueix no tan sols a incentivar la formació dels enòlegs, sinó també fomentar, potenciar i millorar el futur del sector vitivinícola.

Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS