Llei de la cadena alimentària: Contractes amb els viticultors

LLEI DE LA CADENA ALIMENTÀRIA: OBLIGATÒRIETAT DE SUBSCRIURE CONTRACTES PER ESCRIT AMB ELS VITICULTORS

 

Des de l'entrada en vigor de la Llei 12/2013, de 2 d´agost, de mesures per a la millora del funcionament de la cadena alimentària, tots els productors vitícoles i les bodegues han de complir el que s´estableix en aquesta llei en matèria de contractació alimentària, que es resumeix en:

  1. L´obligació de signar contractes per escrit entre els agricultors i les bodegues, previs a l'entrega del raïm, sempre que l´operació de compravenda superi els 2.500€.
  2. En els contractes ha de figurar un preu (determinat o determinable).
  3. S´han de respectar els terminis de pagament contemplats a la Llei de Morositat.
  4. Queden excloses de les obligacions derivades d'aquesta llei els lliuraments de raïm que es realitzin a cooperatives agràries per part dels socis de les mateixes sempre que, en virtut dels estatuts, vinguin obligats a la seva realització.

El Ministeri fa una distinció entre el moment de pagament del raïm no emparat a cap figura de qualitat (abans vi de taula) i els vins a una norma de qualitat específica (DOP, IGP, ecològica). En el primer cas en el contracte ha de figurar un preu i liquidar-se amb un màxim de 30 dies a comptar de la data de lliurament del darrer remolc.  I, pel cas de vins qualificats el contracte haurà de contemplar dues cotitzacions o preus: un preu base per al raïm no emparat i un altra addicional per al raïm emparat, que serà el resultat d'afegir a l'import que s'acordi per a la validació de la qualitat. El primer preu s'haurà de liquidar en el termini màxim de 30 dies i el segon a partir dels 30 dies d'haver obtingut la certificació per part de l'organisme autoritzat (Consell Regulador o Empresa Certificadora).

L´OIVE ha redactat un model de contracte que, si ho desitgen, posem a la seva disposició.

Des de l´AICA(Agència d'Informació i Control Agroalimentari) s´estan realitzant inspeccions als cellers per comprovar que el raïm s'està lliurant amb contracte per escrit i amb un preu determinat o determinable i, posteriorment, comprovarà els terminis de pagament. Aquestes actuacions s´estan portant a terme en el marc del Programa de Control del Sector Vitivinícola 2015 de l´AICA.

Per últim, també els volem informar que Agrobank (“Caixabank”) i el Banc de Sabadell han dissenyat uns productes financers, molt beneficiosos, per poder garantir els pagaments als proveïdors en els terminis legalment establerts. Si ho desitgen ens poden demanar més informació o adreçar-se a la seva oficina bancària més propera.


0 Comentaris
FacebookTwitter

Deixa el teu comentari

Warning: imagettfbbox(): Could not find/open font in /var/www/vhosts/riusirius.com/httpdocs/classes_ad3/forms/form_captcha.class.php on line 151

Warning: imagettftext(): Could not find/open font in /var/www/vhosts/riusirius.com/httpdocs/classes_ad3/forms/form_captcha.class.php on line 159
(mida max. 1000 KB)

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Consultoria vitivinícola integral Rius&Rius es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS