EMCS I GARANTIA D´ENVIAMENTS INTRACOMUNITARIS

SISTEMA EMCS (e-DAA)

Funcionament del sistema EMCS

Com s'ha anat abastament informant des del passat 1 de gener és obligatori que tots els moviments (expedició o recepció) de productes sotmesos a impostos especials, tant a nivell intern com intracomunitari, es realitzin  de forma telemàtica mitjançant el sistema denominat EMCS o e-DAA.

Els EMCS es poden complimentar mitjançant un dels tres sistemes següents:

1. Des de la pàgina web de l'AEAT (Agència Espanyola de l'Administració  Tributària): Realitzada pel propi operador (cal que disposi de signatura electrònica); o bé, a través d'un col·laborador social de l'AEAT, en aquest cas Rius i Rius disposa d'aquest reconeixement i ha posat en marxa i a disposició de les empreses del sector el servei de complementació i tramitació dels e-DAA.

2. A través de serveis web: Consisteix en un intercanvi d'arxius que han de seguir les prescripcions tècniques dictades per  l'AEAT i que s'especifiquen a la seva web.

3. Utilitzant programes informàtics creats per empreses col·laboradores de l'AEAT. Aquesta opció és la més recomanable per a empreses amb un volum regular. En aquest sentit i des fa temps, hem vingut realitzant un estudi de les aplicacions que s'ofereixen en el mercat (sempre entre les reconegudes per l'AEAT) i podem oferir-los una eina de solvència contrastada i compatible amb el nostre programa INFOVIT.NET.

 

REVISIÓ GARANTIA D'ENVIAMENTS INTRACOMUNITARIS


Cal recordar que les empreses elaboradores de vins i begudes fermentades que realitzen enviaments a l'àmbit territorial comunitari han de tenir presentada una garantia davant l'Oficina Gestora dels IIEE corresponent, amb validesa en tot l'àmbit territorial comunitari, per a respondre a les obligacions derivades de la circulació intracomunitària dels productes que expedeixin. 

D'acord amb el Reglament d'Impostos Especials l'import d'aquesta garantia ha de ser de l'1% del valor dels enviaments realitzats a la UE l'any anterior amb un mínim de 1.000 euros.  Cal, doncs, revisar les garanties presentades en el seu moment i, si és el cas, regularitzar-les. I si han començat a realitzar enviaments dipositar la garantia inicial corresponent.

Per a qualsevol consulta poden adreçar-se a la línia telefònica que disposem per aquests temes, 902898098.

 

 


FacebookTwitter
Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS