ALEIX SOLERGIBERT BRILLANT GUANYADOR DE LA XVIIIª EDICIÓ DEL PREMI D’ENOLOGIA “JAUME CIURANA”

ALEIX SOLERGIBERT BRILLANT GUANYADOR DE LA XVIIIª EDICIÓ DEL PREMI D'ENOLOGIA “JAUME CIURANA”

~~Conforme estava programat, el passat dimarts, 23 d'octubre es va lliurar a la seu de la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili el XVIIIè Premi d'Enologia “Jaume Ciurana” del que n'ha resultat brillant guanyador Aleix Solergibert, membre d'una nissaga de vitivinicultors de la DO Pla de Bages. El Premi, que convoca anualment la Universitat Rovira i Virgili, amb el patrocini de Rius&Rius Assessors, està dotat amb  3.000 euros.

Montse Nadal i Josep Roca, membres del Jurat

El Jurat d'aquesta XVIIIª edició del Premi d'Enologia “Jaume Ciurana” ha estat presidit pel Sr. Jaume Ciurana i Llevadot fill de qui va ser el primer Director de l'INCAVI i a qui el nom del Premi ret honor i reconeixement.

Al llarg de les edicions precedents l'organització ha pogut comptar en la composició del Jurat, amb experts i prestigiosos ambaixadors i personalitats del món institucional, acadèmic i empresarial, els quals generosament, han contribuït, de manera destacada a la celebració i enaltiment del Premi i a cultivar-ne l'arrelament a la Facultat d'Enologia. Enguany s'ha pogut comptar amb:

Montse Nadal Roquet-Jalmau. Especialitzada en viticultura i, per damunt de tot persona apassionada i incansable: professora de la URV, investigadora, viatgera, innovadora... autora de diversos llibres i un munt de publicacions científiques i de divulgació..., col•laboradora en desenes de congressos, en panells de tats de diverses DO i en projectes de recerca del món de la vinya relacionats amb el canvi climàtic, l'estrès hídric, els perfils aromàtics del vins, ... pura inquietud. I, també, amb

Josep Roca Fontané. Tot i que li agrada autoanomenar-se cambrer de vins hom reconeix que porta els vins a taula amb una mestria infinita, com hom està convençut que la resta del món el veu com un mestre de l'art del maridatge, com un mestre de cerimònies, el qual, i juntament amb els seus germans Joan i Jordi, ha sublimat i consumat la cultura gastronòmica en el premiadíssim restaurant de “El Celler de Can Roca... un superb referent mundial.

Completaven el Jurat Joan-Miquel Canals, Degà de la Facultat d'Enologia de la URV i Miquel Rius, com a representant de la consultora patrocinadora del Premi.

El Jurat, en aplicació de les bases de la convocatòria del Premi, ha valorat l'expedient acadèmic universitari ponderat dels candidats, el seu currículum, i l'informe confidencial de la Comissió d'Ensenyament d'Enologia. Així com el projecte professional del candidat, en què aquest detalla les seves expectatives en el futur proper i, eventualment, la utilització de la dotació econòmica del Premi dins d'aquest projecte del que cal destacar l'interès del guanyador en treballar en la recuperació de varietats viníferes històriques de la Comarca del Bages: el picapoll, el sumoll i el mandó.

“Enòlegs de demà.  Entre la raó i la intuïció”

L'acte de lliurament va cloure amb una brillant i alliçonadora conferència a càrrec del propi Josep Roca sota el títol que s'apunta, que deixà a l'auditori front un munt de camins oberts.

Amb aquesta XVIIIª edició, Rius i Rius Assessors, com a empresa de referència en el sector vitivinícola, referma la seva aposta per vincular els mons empresarial i universitari com  a eixos fonamentals per afavorir el desenvolupament, creixement i millora econòmica i social del sector.

Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS