Varietats i anyades en vins sense DOP ni IGP

Camp de vinyes
A partir del Reglament CE Nº 1234/2007, els vins sense DO o altre indicació geogràfica o de qualitat poden optar ha fer constar en el seu etiquetat la varietat de raïm de la que procedeixen i/o l'any de la seva verema.
Consultats sobre el tema podem, a dia d'avui, informar del que segueix:

Les Comunitats de Castella-La Manxa, Illes Balears, Galícia i Múrcia ja han realitzat l'oportú desplegament normatiu pel que es regula en els respectius territoris l'etiquetat d'aquests tipus de vins.

En dates properes s'espera el desplegament a les d'Aragó, Castella-Lleó, Andalusia i Catalunya.

Pel que fa a Catalunya, les autoritats competents de l'anterior Govern de la Generalitat elaboraren un projecte de norma, però la tramitació administrativa va amb un cert retard, no sols pel canvi polític després de les darreres eleccions, sinó també perquè pretén regular, a més de l'etiquetat del vi varietal, altres disposicions sobre documents d'acompanyament, registres, pràctiques enològiques, etc.

Tot i així, l'Administració autonòmica pot concedir autoritzacions als operadors interessats, mitjançant comunicació als Serveis d'Inspecció adjuntant còpia del contracte amb empresa privada, degudament acreditada, que ho hagi de certificar.

Volem posar de manifest que per part de Rius&Rius Assessors, en coherència amb la vocació de servei que ens ve caracteritzant (50 anys de servei al sector vitivinícola, 1960/2010) i la inquietud per estar a l'avantguarda de les necessitats del sector, al llarg del darrer any hem anat configurant un equip tècnic, sòlid, professional i amb contrastada experiència per a la formació, consultoria, implementació i acompanyament fins a l'acreditació d'entitats, d'empreses i de productes.

Des de l'estudi inicial i elaboració de protocols d'autocontrol i/o de qualitat, fins a l'auditoria prèvia al procés d'acreditació-certificació. I, quan convingui, en base als convenis de col·laboració que tenim activats, coordinar i assistir en el procés de certificació.

Recordem que la certificació l'ha de portar a terme una entitat acreditada per la norma UNE EN 45011, i que aquestes exigeixen dels operadors, la implantació i compliment d'unes condicions determinades (els protocols que hem mencionat).

Restem, com sempre, a disposició de les empreses i entitats que puguin estar interessades en aquest tema, per atendre qualsevol detall o informació complementària.

Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS