R&R IMPARTE UN CURSO EN LA URV DE GESTIÓN VITIVINÍCOLA

SANTI RIUS CURSET URV

En el marc del conveni de col·laboració establert entre Rius & Rius Assessors i la Universitat Rovira i Virgili, el passat divendres, 24 de maig, Santi Rius va impartir a la Facultat d'Enologia un Seminari sobre gestió administrativa en el sector vitivinícola.

La idoneïtat d'aquest seminari deriva de la complexitat que genera la tramitació administrativa del sector, especialment pel que fa a temes com els registres i les declaracions d'Agricultura, els Impostos Especials i els Consells Reguladors. Per això, la facultat d'enologia incorpora aquestes temàtiques al currículum de la llicenciatura per tal que els alumnes del Grau d'Enologia les coneguin tant pel que fa al fons com a la mecànica operativa.

El desenvolupament del seminari, d'un important vessant pràctic, va discórrer en dues fases. La primera va girar sobre dos eixos fonamentals:  Sector Vitivinícola (permisos, llicències i autoritzacions) i Impostos Especials (confecció de llibres de primeres matèries, de matèries en procés d'elaboració, de productes acabats, confecció dels documents d'acompanyament, control d'IVA assimilat a importació, i càlcul i liquidacions d'IVA a la duana).

La segona es va centrar sobre el tema d'Agricultura: registres de verema, vinificació, moviment de productes auxiliars, embotellament i moviment de productes vitivinícoles envasats-embotellats, control d'estocs, control de plaques de tiratge de cava, control d'adhesius dels consells reguladors, control de cupatges, elaboració de vins de licor, càlculs de prestacions víniques, destil·lació preventiva, lliurament vínic obligatori i confecció de documents d'acompanyament.

Aquesta iniciativa encaixa de ple amb l'ideari empresarial manifest en els més de 50 anys de trajectòria de l'assessoria. Rius & Rius complementa els serveis de consultoria integral amb un ampli ventall d'accions formatives: cursos, seminaris i conferències  destinats a la millora dels recursos humans de les empreses del sector vitivinícola.

Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Aviso legal   |   Política de privacidad   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS