EMCS: Nou sistema documental per a enviaments a nivell intracomunitari

Presidència de l'acte sobre el nou sistema documental per a enviaments a nivell intracomunitari
Presidència de l'acte sobre el nou sistema documental per a enviaments a nivell intracomunitari
Tot i que pugui resultar reiteratiu, des del passat dia 1 de gener de 2011 és obligatori que tots els moviments de vins en règim suspensiu adreçats a la UE es realitzin de forma telemàtica. A aquests efectes queden anul·lats els documents DAA. Ens permetem recomanar una relectura de la nostra anterior Circular del mes de novembre en què, de forma detallada i gràfica, quedava exposat el tema.

Donat el gran interès que el tema ha suscitat, Rius&Rius Assessors atenent, per una banda, les demandes rebudes i, per altra, la recent entrada en vigor d'aquest nou sistema, ha portat a terme a diverses àrees vitinícoles de l'Estat: La Rioja, Balears, Priorat, Penedès, i més recentment a l'Empordà, un seminari informatiu-formatiu, eminentment pràctic, com a ajut a les empreses del sector en l'atenció i complimentació de tota la mecànica operativa, repetim, que sols podrà ser activada i utilitzada de forma telemàtica.

La sessió de Reus va estar presidida pel Sr. Joan Josep Sardà, Secretari General de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria i Navegació. L'acte d'obertura comptà amb la participació del Sr. Jordi A. Solé, Cap de la Dependència de la Duana i II.EE de Tarragona.

Santi Rius, director-gerent de Rius&Rius en un dels seminaris
Santi Rius, director-gerent de Rius&Rius en un dels seminaris
La idoneïtat de les convocatòries s'ha posat de manifest amb la massiva afluència de públic a cadascuna de les sessions realitzades. Han estat unes sessions gratuïtes i obertes per a tot el Sector Vitivinícola, que deixem emmarcades en els actes de celebració dels 50 anys de serveis que ve commemorant la nostra Consultoria (1960/2010). Seminari que, per la seva evident utilitat, estem en disposició d'anar repetint sempre que la petició se'ns faci arribar per mitjà d'un col·lectiu del sector emparat per una entitat u organisme acreditat.

El material d'aquest seminari és consultable de forma general, gratuïtament i sense clau d'accés, a la circular d'EMCS .

Per a temes més particularitzats, que precisin d'estudi i tractament específic, ens plau anunciar que a Rius&Rius Assessors hem creat i disposem d'equip tècnicament i professional qualificat per actuar com a col·laboradors socials (tercers declarants) davant l'Agència Tributària i, per tant, per a la confecció i presentació telemàtica de tot el procés documental que comporta la posada en servei d'aquest sistema EMCS per a enviaments intracomunitaris.

Des de la perspectiva i el coneixement que ens atorga la nostra experiència i especialització, sempre amb l'ànim de mantenir-nos a l'avantguarda, reiterem la nostra aposta decidida per seguir essent la consultoria vitivinícola de referència, i la voluntat de seguir treballant plegats per consolidar el futur del Sector.

Vilafranca del Penedès, març de 2011

Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS