Rius & Rius convoquen la XVIIIª edició del Premi d’Enologia “Jaume Ciurana”

Ambdues entitats ratifiquen el conveni que fomenta l'excel·lència enològica dels futurs professionals del sector
 

~~Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d'Enologia de la URV, i Miquel i Santi Rius, gerents de la consultoria vitivinícola “Rius & Rius Assessors” acaben de ratificar el conveni de col·laboració en els àmbits relatius a formació, transferència de coneixement, legislació vitivinícola, sostenibilitat i medi ambient, seguretat i innocuïtat alimentària, gestió de qualitat en cellers i caves, i altres activitats docents i divulgatives.

La convocatòria del Premi d'Enologia “Jaume Ciurana” és un dels punts destacats d'aquest conveni. Ja en la XVIIIª edició, el Premi s'adreça als estudiants de la Facultat d'Enologia de la URV que han finalitzat els seus estudis en el darrer curs i està dotat en 3.000 euros i té com a objectiu fomentar l'estudi, la investigació i coneixement de les disciplines acadèmiques impartides a la Facultat d'Enologia i, alhora, reconèixer la figura de Jaume Ciurana, un dels grans enòlegs del país i primer director de l'INCAVI.

El Jurat del Premi el formen experts del sector de reconegut prestigi i l'atorguen d'acord amb criteris basats en l'expedient acadèmic universitari ponderat del Grau d'Enologia (50%), el curriculum vitae dels candidats (20%) i un informe confidencial elaborat per la Comissió d'Ensenyament d'Enologia de la Facultat (15%). A més, els candidats hauran presentat un projecte professional (15%) on detallin les seves inquietuds i expectatives i, eventualment, la utilització de la dotació econòmica del premi en el projecte.

El Premi d'Enologia “Jaume Ciurana” és un clar exponent de la visió de Rius & Rius Assessors, la filosofia de la qual com a empresa altament especialitzada en el món vitivinícola, reverteix en iniciatives a l'entorn de la formació i de la col·laboració amb organismes, entitats i institucions per impulsar aquest important sector empresarial de l'economia catalana i, a la vegada, constatar les sinergies que pot generar el binomi Universitat–Empresa.

Els actes de deliberació del Jurat i del lliurament del Premi estan previstos per al pròxim dia 23 d'octubre a les dependències de la Facultat d'Enologia de la URV. L'acte d'entrega s'acompanyarà d'una dissertació sota el títol “Enòlegs del demà. Entre la raó i la intuïció” a càrrec de l'eminent i prestigiós sommelier, Josep Roca (El Celler de Can Roca), distingit, entre d'altres, amb el Premi Nacional de Gastronomia al Millor Sommelier i el Premi de l'Acadèmia Internacional de Gastronomia al Millor Sommelier, i comptarà amb l'assistència dels alumnes del Màster Internacional WINTOUR “Erasmus Mundus Master on Wines Tourisme Innovation” que imparteixen conjuntament les Universitats Rovira i Virgili, la Université de Bordeaux i la Universidade do Porto, iniciativa a la qual, Rius&Rius també ha brindat tot el seu suport.

Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 902 89 80 98 · F. 93 817 21 76
Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS