Membres del Jurat del XVIè Premi d’Enologia “Jaume Ciurana”

Xavier Pié, President de la DO Catalunya i la Dra. Marta Nel•lo, Degana de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, membres del Jurat del XVIè Premi d'Enologia “Jaume Ciurana”

Convocat per la Universitat Rovira i Virgili i patrocinat per la Consultoria Rius&Rius, el Premi Jaume Ciurana arriba a la setzena edició i el Jurat en farà públic veredicte el proper 13 d'octubre. Dotat amb 3.000 euros, el Premi fomenta l'estudi, aprofundiment, recerca i coneixement de les disciplines de la Facultat d'Enologia i, alhora, pretén reconèixer la figura de Jaume Ciurana, un dels grans enòlegs del país i primer director de l'INCAVI.

 

La consolidació del premi, tant pel que fa a la dotació econòmica com per l'arrelament que té en l'àmbit universitari i en les empreses del sector, es ratifica any rere any amb la incorporació al Jurat de dos membres de reconeguda vàlua, que acompanyen als membres de caràcter fix: el fill de Jaume Ciurana, que exerceix de president, Joan-Miquel Canals, degà de la Facultat d'Enologia de la URV i Miquel o Santi Rius, com a representants de la consultora patrocinadora del premi, que es van alternant en el seu concurs. Els nous membres del Jurat per aquesta XVIª edició, proposats per la mateixa Universitat i per la Consultoria Rius&Rius, són Xavier Pié i Marta Nel•lo, respectivament.

Xavier Pié i Dols, Llicenciat en Història, es dedica professionalment a l'agricultura dirigint una explotació agrària, majoritàriament de vinya, situada entre el riu Francolí i el riu Gaià. Des de l'inici de la seva activitat professional ha realitzat diverses funcions i responsabilitats  en diverses entitats i organismes vinculats al món agrari: President de la IGP  Calçot de Valls (1997-2004); Vicepresident de la Cooperativa Agrícola de Vila-rodona; membre del Consell Rector de la Cooperativa Agrícola de Vilabella; Responsable de Desenvolupament Rural i Vicepresident 1er de la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya).  President del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Catalunya des de l'any 2006 (actualment en el seu 3er mandat).

Marta Gemma Nel•lo i Andreu. La Dra. Nel-lo, professora  del Departament de Geografia de la URV, amb més de 20 anys com a docent en el món del turisme.  Membre del Grup de Recerca d'Anàlisis Territorial i Estudis Turístics (GRATET), reconegut com grup consolidat per la Generalitat de Catalunya.
Les seves principals línies de recerca són: espais protegits i el turisme com eina de cooperació per el desenvolupament local. Les més de deu estades en universitats llatinoamericanes, vinculades  a projectes competitius de l'AECID com investigador principal, han permès la publicació en revistes indexades en bases de dades nacionals i internacionals, així com nombroses aportacions en capítols de llibres.
Destaca en l'organització de congressos internacionals de turisme i participa en congressos nacionals i Internacionals (Costa Rica, Xile, Argentina, Cuba) organitzats per institucions como l'AGE, AECIT i OMT. A arrel d'aquesta especialització ha col•laborat en ofertes formatives de postgrau i de màster tant a nivell nacional (URV, UAB, Univ. La Rioja) como internacional (Nicaragua, Tetouan). Membre de diferents comissions i grups d'experts, entre d'altres: membre del Grup d'Experts en Turisme Sostenible de Catalunya y Ecoturisme; Membre del Consell de Marca Turística Terres de l'Ebre i Costa Daurada de la Diputació de Tarragona, etc.  Coordinadora de la Red Internacional de Investigadores en Turismo, Cooperación y Desarrollo (COODTUR) des del 2008.

La deliberació del Jurat i el lliurament del Premi “Jaume Ciurana” es durà a terme el dijous, 13 d'octubre, a les 17:00 hores, a la seu de la Facultat d'Enologia de la URV (Campus Sescelades, a Tarragona) i és pública la concurrència. Els actes de lliurament del Premi clouran amb una conferencia magistral sobre temàtica enoturística “Biodiversidad, enoturismo y contrucción de Marca.  El caso de Segura Viudas” a càrrec del Dr. Joan Miquel Guasch, i comptarà amb l'assistència del alumnes de la primera promoció del Màster Internacional WINTOUR “Erasmus Mundus Master on Wine Tourism Innovation” que imparteixen, conjuntament (per semestres) les Universitats Rovira i Virgili (URV, Espanya), la Université de Bordeaux (UB, França) i la Universidade do Porto (UP, Portugal).

Amb aquesta XVIa edició, Rius&Rius com a empresa de referència en el sector vitivinícola, referma la seva aposta per vincular els móns empresarial i universitari com a eixos fonamentals per afavorir el desenvolupament, creixement i millora econòmica i social del sector.

 

Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 902 89 80 98 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS