LLIURAMENT XXè PREMI D’ENOLOGIA “JAUME CIURANA”

Pol Sancho Virgili, brillant guanyador d'aquesta XXª Edició que, per raons pandèmiques, ha convocat als alumnes egressats durant els cursos 2019-2020 i 2020-2021.

Conforme estava programat, el passat dimecres, 3 de novembre es va lliurar, sota la Presidència de la Rectora de la Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona, Excma Sra. Maria-José Figueras Salvat, el XX Premi d'Enologia “Jaume Ciurana”. El Premi, que convoca anualment la Facultat
d'Enología de la URV amb el patrocini de Rius&Rius Assessors, dotat amb 3.000 euros.


El Jurat d'aquesta XXª edició del Premi d'Enologia ha estat presidit per Jaume Ciurana i Llevadot fill de qui va ser el primer Director de l'INCAVI, i a qui el nom del Premi ret honor i reconeixement.Al llarg de les edicions precedents l'organització ha pogut comptar en la composició del Jurat, amb experts i prestigiosos ambaixadors i personalitats del món institucional, acadèmic i empresarial, els quals generosament, han contribuït, de manera destacada a la celebració i enaltiment del Premi i a cultivar-ne l'arrelament a la Facultat d'Enologia.

Enguany s'ha pogut comptar amb: Iolanda Tortajada Gimenez, Degana de la Facultat de Lletres i Comunicació de la URV que, a més de formar part del Jurat, s'ha implicaten la direcció del projecte d'edició d'un audiovisual sobre els 20 anys de la celebració del Premi “Jaume Ciurana”. El que ha permès tot un recull d'imatges, records, experiències i testimonis de diversos protagonistes (professors, degans, patrocinadors i premiats en diverses edicions). L'alumna seleccionada per a la realització del treball, Laia Favà Dols, àmpliament ovacionada per l'auditori i reconeguda amb una beca especial creada per a l'ocasió.

Salvador Manjón Estela, Director de “La Semana Vitivinícola” publicació especialitzada i tècnica. Degana del sector vitivinícola espanyol. L'any 2020 celebrà el seu 75 aniversari. És una publicació de referència en tots els àmbits del sector (enologia, viticultura, indústria auxiliar, economia sectorial, ...) . De fet s'ha convertit en font d'informació i de referència indispensable tant per a les principals institucions i organitzacions de la vinya i el vi espanyoles, com internacionals. Completaven el Jurat Manuel Suárez Récio, Degà de la Facultat d'Enologia de la URV i Miquel Rius Balaguer, com a representant de la consultora patrocinadora del Premi (Rius i Rius Assessors).

El Jurat, en aplicació de les bases de la convocatòria del Premi, ha valorat l'expedient acadèmic universitari ponderat dels candidats, el seu currículum, i l'informe confidencial de la Comissió d'Ensenyament d'Enologia. Així com el projecte professional del candidat, en què
aquest detalla les seves expectatives en el futur proper i, eventualment, la utilització de la dotació econòmica del Premi.

L'acte de lliurament va cloure amb una brillant i alliçonadora conferència a càrrec del propi Salvador Manjón sota el títol “La mejor promoción, la formación”, i un emotiu i merescut brindis pels diversos aniversaris que es celebràvem en el si d'aquest acte: 75 anys de “La Semana Vitivinícola”; 60 anys de la consultoria Rius i Rius; 50 anys dels estudis universitaris de Filosofia i Lletres i de Química a Tarragona; 30 anys de la fundació de la Universitat Rovira i Virgili; ... i 20 anys del Premi d'Enologia “Jaume Ciurana”!

Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS