Guanyador del XVIè Premi d'Enologia Jaume Ciurana

MIQUEL GELABERT, DE MANACOR, BRILLANT GUANYADOR DEL XVIè PREMI D'ENOLOGIA JAUME CIURANA

Ahir, 13 d'octubre va ser lliurat, a la Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili el XVIè Premi “Jaume Ciurana” a Miquel Gelabert Miquel, estudiant de darrer curs d'Enologia d'aquesta Facultat. El Premi, que convoca anualment la Universitat Rovira i Virgili, amb el patrocini de Rius&Rius Assessors, està dotat amb  3.000 euros.

Natural de Manacor (Illes Balears), provinent d'un entorn de marcat caràcter vitivinícola a més del Grau d'Enologia, cursà, amb anterioritat, el Grau de Biotecnología; havent realitzat diverses estades d'ampliació d'estudis a la  Universitat de Bordeus (França) i de pràctiques com a enòleg a l'àrea vitivinícola de Mendoza (Argentina).  Ha col•laborat en diversos treballs de recerca en el grup d'investigació de la URV, tant a nivell nacional com internacional (projecte europeu WildWine). En l'actualitat desenvolupa les tasques de viticultor, enòleg i responsable de laboratori del celler familiar.

El Jurat d'aquesta XVIª edició del Premi ha estat presidit pel Sr. Jaume Ciurana i Llevadot fill de qui va ser el primer Director de l'INCAVI, a qui acompanyava el Sr. Salvador Puig, actual director general de l'INCAVI, amb Xavier Pié , President del Consell Regulador de la DO Catalunya , Marta Nel•lo, degana de la facultat de Turisme i Geografia de la URV, Joan-Miquel Canals, Degà de la Facultat d'Enologia de la URV i Santi Rius, com a representant de la consultora patrocinadora del Premi.

Tal com estava estipulat a les bases de la convocatòria, el jurat del Premi va tenir en compte els següents criteris bàsics: l'expedient acadèmic universitari ponderat, del Grau d'Enologia (50%), el currículum vitae dels candidats (20%), i un informe ponderat de la Comissió d'Ensenyament d'Enologia de la Facultat (15%). A més, el candidat ha d'incorporar un projecte professional (15%) , en el què es detallin les seves expectatives en el futur proper i, eventualment, la utilització de la dotació econòmica del Premi dins d'aquest projecte.

L'acte de lliurament va cloure amb la conferència magistral “Biodiversidad, enoturismo y construcción de marca”, a càrrec de l'expert Joan Miquel Guasch. L'acte comptà amb l'assistència dels alumnes de la primera promoció del Màster Internacional WINTOUR Erasmus Mundus Master on Wine Tourism Innovation que imparteixen conjuntament les Universitats Rovira i Virgili (URV Espanya), la Universitat de Bordeus (UB França) i la Universitat de Porto (UP Portugal).

Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 902 89 80 98 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS