EMCS - nou sistema documental per a enviaments a nivell intracomunitari

Com s'ha anat abastament informant a partir de l'1 de gener en curs és obligatori que tots els moviments de vins en règim suspensiu adreçats a la UE es realitzin de forma telemàtica.

Per a més detalls poden consultar els fitxers adjunts, on es recull el material emprat en els seminaris que sobre aquest tema vàrem impartir a Palma (Balears), Falset (Tarragona) i Vilafranca del Penedès (Barcelona).

Entrant una mica més en detall sobre les tres modalitats que el sistema EMCS preveu per la comunicació entre l'empresa i l'Administració, ens plau informar del següent:

  1. Pel que fa a la primera modalitat (més pròpia, potser, per a petites empreses) a Rius&Rius , a l'empara de la figura de col·laboradors socials de l'AEAT, hem posat en marxa i a disposició de les empreses un servei operatiu (pel que cal habilitar autorització prèvia) per donar compliment a tot el procés telemàtic que aquest tipus d'enviaments requereixen. Inicialment s'han establert unes tarifes molt mesurades.
  2. La segona modalitat (més pròpia per a grans empreses) consisteix en un intercanvi d'arxius que han de seguir les prescripcions dictades per l'AEAT que s'especifiquen a la seva web.
  3. Per a la tercera de les modalitats, entenem que més apropiada per a mitjanes empreses amb un volum regular d'enviaments a la UE, es poden utilitzar els programes d'ajuda creats per empreses informàtiques homologades per l'AEAT.

En aquest sentit i des fa temps, hem vingut realitzant un estudi de les aplicacions que s'ofereixen en el mercat (sempre entre les reconegudes per l'AEAT). Com a resultat positiu, i a partir de la nostra participació com a ponents a la "I Jornada sobre Innovaciones Técnicas para la Bodega" celebrada a La Rioja el proppassat 23 de novembre (presentació del nostre programa INFOVIT.NET per a registres i llibres d'Agricultura i IIEE), hem establert conveni de col·laboració amb "Grup Éniac" amb seu a Logroño que ofereix un solvent aplicatiu per la gestió del sistema EMCS. Disposa d'una àmplia i completa xarxa de distribuïdors a Espanya i Portugal.

  • Més informació: www.eniac.es , info@eniac.es, o bé als telèfons 902306300 i 941282828.
Rius&Rius Assessors ·  Avda. Tarragona, 37-41  · 08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 20 51 · F. 93 817 21 76
Avís legal   |   Política de privacitat   |   Política de cookies   |   Mapa web   |   Contactar   |   RSS